Tips og gode råd til boligejere

Par-katalog2_CTA_1370x772
Få en uforpligtende samtale om dine vinduer Kontakt os i dag
+
Få en uforpligtende samtale om dine vinduer Kontakt os i dag

Hvad koster det at skifte vinduer?

Hvad koster det at skifte vinduer i din bolig? Vi vil efter bedste evne og erfaring forsøge at give dig et nuanceret billede af, hvad du skal overveje, og hvilke faktorer der spiller ind på prisen i sidste ende.

Økonomi

Overvejer du at skifte vinduer og døre i din bolig, er det relevant at kende en cirkapris. Den kan imidlertid være svær at fastsætte uden videre, for det kræver, at der er taget højde for en række parametre, som vi her vil komme ind på.

Lad os for eksempel tage udgangspunkt i et parcelhus fra 1970’erne, hvor der er blevet monteret 4 topstyrede vinduer, 1 topstyret vindue med fast underparti, 1 facadedør med sprosser og integreret sideparti samt 1 terrassedør med sideparti.

Alt sammen i vinduessystemet VELFAC Ribo alu med 3-lags ruder. I det tilfælde vil prisen ligge i et leje mellem ca. 80.000 kr. og 90.000 kr.

Selve vinduerne og dørene koster cirka 56.000 kr., mens montagen løber op i mellem 24.000 kr. og 34.000 kr. afhængig af, hvor i landet du befinder dig – og naturligvis også om der skal indregnes andre opgaver end udelukkende montagen.

Se også: VELFAC priseksempler - hvad koster nye vinduer og døre?

 

 

Skift vinduer - pris og overvejelser


Selve vinduerne og dørene koster det samme, uanset hvor i Danmark du køber dem, men prisen for at få dem monteret vil afvige fra sag til sag afhængig af, hvor i landet dit hus ligger, hvordan huset er placeret på grunden, hvor mange elementer du skal have monteret og flere andre faktorer.

Når vi helt konkret nævner, at det betyder noget, hvilken landsdel du bor i, skyldes det, at markedskræfterne gør det dyrere at få monteret vinduer og døre på Sjælland end i resten af landet. 

Priseksemplet her er baseret på, at der er nem adgang til huset, at det ligger plant, og at der ikke er for mange forhindringer, der kan gøre det vanskeligt at få vinduerne frem til, hvor de skal monteres. Der er en række faktorer, der kan have indflydelse på den samlede projektpris, og vi vil anbefale, at du også læser dette blogindlæg, så du har et overblik over, hvad der potentielt kan have indvirkning på dit projekt.

Tjekliste: Husk at stille disse spørgsmål til din tømrer

Vipperød blogpost3_1440x812
Traditionelt parcelhus fra 70’erne, der har fået en opgradering med nye VELFAC 200 vinduer med 3-lags rude.

Overvej muligheden for mængderabat


Udover montering af vindueselementerne er det væsentligt at forholde sig til de ting i en montageopgave, der ikke handler om selve det at sætte vinduet eller døren fast i åbningen. Tømrermesteren driver en forretning og skal selvfølgelig have dækket sine udgifter til kørsel, oprydning og administrative opgaver ind, og det smitter også af på den pris, du skal betale. 

Derfor vil stykprisen for nye elementer typisk være lavere, hvis du får skiftet flere på én gang, fordi de ”faste omkostninger” så bliver fordelt ud på antallet af vinduer. Det tager med andre ord heller ikke så lang tid, når tømreren alligevel er i gang og har alt det, han skal bruge til opgaven.

Vi håber, du har fået et indtryk af, hvilket prisniveau dit vinduesprojekt ligger i – eller at du i hvert fald har en nogenlunde idé om projektets økonomiske ramme. Men som det også fremgår, er der en række helt konkrete forhold ved netop dit hus og dets beliggenhed, der spiller ind.

Så derfor anbefaler vi dig at få besøg af en VELFAC VinduesMester, som med udgangspunkt i lige præcis dit hus kan give dig et uforpligtende tilbud.

Læs også: Det skal du holde øje med i dine vinduestilbud


Prisoverslag_CTA_1364x700px

Start med et gratis prisoverslag, så du kender prisen på dit projekt

Mere om
Økonomi

Sådan holder du varmen oppe og regningen nede med 6 nemme tiltag

Når minusgraderne rammer det danske land, bliver der tændt for varmen i de fleste hjem. Når varmeforbruget stiger, har regningen det med at følge trop. Heldigvis kan du med få justeringer og nedenstående seks gode råd holde din varmeregning i bund – helt uden at fryse imens. Når minusgraderne rammer det danske land, bliver der tændt for varmen i de fleste hjem. Når varmeforbruget stiger, har regningen det med at følge trop. Heldigvis kan du med få justeringer og nedenstående seks gode råd holde din varmeregning i bund – helt uden at fryse imens.

Ejendomsmægleren valgte VELFAC vinduer og døre til sin boligrenovering

I Nordvestsjælland, syd for Holbæk, ligger den lille stationsby Vipperød, og her bor ejendomsmægler Lasse Mathiassen med sin kæreste og søn. Familien flyttede for tre år siden til byen i et klassisk parcelhus fra 70’erne. Huset havde haft de samme ejere i 38 år og trængte til en opdatering. Blandt andet stod det hurtigt klart, at nye døre og vinduer var et must, dels for at opdatere funktionalitet og energiforbrug, dels for at husets stil passede bedre til de nye, unge beboere. I Nordvestsjælland, syd for Holbæk, ligger den lille stationsby Vipperød, og her bor ejendomsmægler Lasse Mathiassen med sin kæreste og søn. Familien flyttede for tre år siden til byen i et klassisk parcelhus fra 70’erne. Huset havde haft de samme ejere i 38 år og trængte til en opdatering. Blandt andet stod det hurtigt klart, at nye døre og vinduer var et must, dels for at opdatere funktionalitet og energiforbrug, dels for at husets stil passede bedre til de nye, unge beboere.

Værdistigning og bedre indeklima med ny skydedør og vinduer

Eva Sørensen og familien, bestående af mand og fire børn, har boet i deres 70’er villa i et dejligt parcelhuskvarter i Nordsjælland i mere end 10 år. For år tilbage skiftede de nogle af villaens vinduer, men kom aldrig helt i mål. Gennem VELFAC VinduesMester Bob Lysgaard blev de opmærksomme på finansiering via Resurs Bank, og de fik derfor mulighed for at skifte de sidste vinduer og en dør på én gang. Det mærkes i dag på husets indeklima og ses på husets udseende og værdistigning. Eva Sørensen og familien, bestående af mand og fire børn, har boet i deres 70’er villa i et dejligt parcelhuskvarter i Nordsjælland i mere end 10 år. For år tilbage skiftede de nogle af villaens vinduer, men kom aldrig helt i mål. Gennem VELFAC VinduesMester Bob Lysgaard blev de opmærksomme på finansiering via Resurs Bank, og de fik derfor mulighed for at skifte de sidste vinduer og en dør på én gang. Det mærkes i dag på husets indeklima og ses på husets udseende og værdistigning.
Alle artikler om Økonomi