Tips og gode råd til boligejere

VinduesMester3_CTA_1370x772
Få råd og vejledning Kontakt os i dag
+
Få råd og vejledning Kontakt os i dag

Montering af vinduer: 5 gode råd, inden håndværkeren kommer på besøg

Montering af dine nye vinduer er et samarbejde mellem dig som husejer og håndværkeren, og jo bedre samarbejdet er, desto større er sandsynligheden for en god proces og et godt resultat. Her er 5 gode råd til, hvordan man bedst forbereder et besøg af håndværkeren.

Renovering Rådgivning

Når du vælger nye vinduer og døre fra VELFAC anbefaler vi altid at du bruger en uddannet håndværker til monteringen. Når du fx vælger en VELFAC VinduesMester til opgaven, får du en gennemtænkt løsning monteret af en erfaren tømrer, som sikrer, at alt spiller. Lige fra rådgivning, opmåling og tilbud til montage af dine nye vinduer og døre. 

 

Her er 5 gode råd, du med fordel kan følge, inden håndværkeren kommer på besøg.

 

 

 

1) Tøm vindueskarmen – både oppe og nede

 

Folk er generelt gode til at huske, at vindueskarmen er ryddet for blomster, billeder og andre pyntegenstande, men man skal også tænke på, at hvis der er et gardin, skal det afmonteres, inden håndværkeren går i gang. Måske er det en del af aftalen, at håndværkeren skal tage gardinet ned, og så er det selvfølgelig fint. Men hvis det ikke er tilfældet, kan der godt opstå misforståelser. Opgaven tager længere tid at løse, og der er risiko for, at håndværkeren vurderer, at gardinet og ophænget er gammelt og skal skrottes. Hvis husejeren forventer, at det gamle gardin også skal bruges til det nye vindue, kan det ende med en ærgerlig situation.

 

 

2) Tænk på den frie meter

 

Det kræver plads at arbejde. Når et gammelt vindue skal afmonteres og et nyt skal sættes i, er der brug for plads omkring vindueshullet. Vi plejer at sige, at der skal bruges en fri meter hele vejen rundt om vinduesåbningen, så flyt gerne sofaen, reolen eller hvad der ellers måtte stå tæt på vinduet.

 

 

3) Dæk af – men kun de rigtige steder

 

Noget af det, folk er allermest trætte af ved håndværkere, er, at de sviner. Det har vi stor respekt for, så vi tager skoene af, inden vi går ind, og vi har udstyr med til at minimere svineriet. Vi har eksempelvis en støvsuger med, og hvis vi skal lave et stykke arbejde, der støver, forsøger vi så vidt muligt at fange støvet undervejs i processen. Vi har også det princip, at vi helst afleverer rummet i lige så god stand, som det var, da vi ankom.

 

Når det er sagt, kan man ikke lave en omelet uden at knuse et æg, og det er umuligt at undgå støv fuldstændig. Derfor kan det være en rigtig god idé at dække sådan noget som tv, stereoanlæg eller sarte møbler af med plastik, inden håndværkerne kommer. Man kan købe 20 meter klar plastik til billige penge, og når man er i gang, kan man også overveje at dække sådan noget som bogreolerne af.

 

Dog er det sjældent en god idé at dække gulvet af. Vi oplever nu og da, at folk i bedste mening har dækket gulvet med pap, men det er usikkert at arbejde på, og hvis vi eksempelvis skal montere en skydedør og skal arbejde i gulvhøjde, har vi selv afdækningsmaterialer med.

 

 

4) Skab plads til pallen med vinduer

 

Når vinduerne er bestilt på fabrikken, kan det være, de ankommer en dag eller tre før din håndværker. Tænk derfor over, hvor fragtmanden kan stille pallen med vinduer. Den er høj, så ofte vil den ikke kunne stå i en almindelig carport, og derfor er det vigtigt, at du har overvejet og planlagt, hvor han kan stille den.

 

Tænk i samme omgang over, hvor langt fra det sted, de skal indsættes i huset, de bliver stillet. Det vil hjælpe håndværkeren temmelig meget, hvis vinduerne ikke skal bæres alt for langt rundt om huset.

 

Se også: Få professionel rådgivning til dit vinduesvalg - bestil et gratis besøg af en VELFAC VinduesMester

 

 

5) Hjælp håndværkeren med at passe på din have

 

Tænk meget gerne over, hvordan den helt konkrete adgangsvej til vinduet ser ud – er der plads til, at to mand, der bærer på et stort vindue, kan komme til, eller er der måske legetøj, havemøbler, et badebassin til børnene eller endda en busk i vejen?

 

Ét er ting, der kan flyttes – det kan jo fikses – men noget andet er træer eller buske, som simpelthen bare er i vejen. Overvej derfor, om busken foran vinduet kan klippes ned, så håndværkerne ikke risikerer at ødelægge den. Husk, at den kommer igen – og at du kommer til at se den vokse gennem dine nye vinduer.

 

Ingen af disse ting er noget, der vælter hverken projektet eller forholdet til håndværkeren. Men alle har en interesse i, at dine nye vinduer bliver monteret hurtigt og rigtigt, og at der ikke bliver ødelagt noget undervejs.

 

Hvis håndværkeren ringer på døren, og du kommer i tanke om noget, du ikke lige har nået at ordne forinden, så tag dialogen åbent og ærligt. Så kan det være, at du kan nå at få det bragt i orden, mens håndværkeren går i gang med en anden opgave, og måske kan det endda være, du får en hjælpende hånd.

KøbsGuide_CTA_1150x820

Få gode råd til dit vindueskøb. Hent vores købsguide

Mere om
Renovering

Et hjertehjem med havudsigt på Thurø

I det sydfynske øhav, syd for Svendborg, ligger den lille ø Thurø, og lige ud til vandet finder du familien Resen Druds sommerhus. Familien overtog huset efter, at det havde været i den samme families eje siden 30’erne, og sommerhuset trængte til en kærlig hånd. Det blev til en total-renovering, hvor den dygtige arkitekt David Zahle i tæt samarbejde med familien, har skabt et hus, som til fulde udnytter den smukke beliggenhed. For familien Resen Drud er sommerhuset et unikt samlingspunkt – det de kalder deres ”hjertehjem”. I det sydfynske øhav, syd for Svendborg, ligger den lille ø Thurø, og lige ud til vandet finder du familien Resen Druds sommerhus. Familien overtog huset efter, at det havde været i den samme families eje siden 30’erne, og sommerhuset trængte til en kærlig hånd. Det blev til en total-renovering, hvor den dygtige arkitekt David Zahle i tæt samarbejde med familien, har skabt et hus, som til fulde udnytter den smukke beliggenhed. For familien Resen Drud er sommerhuset et unikt samlingspunkt – det de kalder deres ”hjertehjem”.

Velkommen ind: Gamle skibscontainere genanvendes til unik bolig

Stilrene vinduer fra vores vinduesserie VELFAC 200 inviterer mest muligt sollys ind i et helt særligt parcelhus i Tarm. Huset er bygget af seks gamle skibscontainere, som forbindes med hjælp fra de store vinduespartier, og takket være en række smarte løsninger er energiudgifterne et stort rundt nul. Stilrene vinduer fra vores vinduesserie VELFAC 200 inviterer mest muligt sollys ind i et helt særligt parcelhus i Tarm. Huset er bygget af seks gamle skibscontainere, som forbindes med hjælp fra de store vinduespartier, og takket være en række smarte løsninger er energiudgifterne et stort rundt nul.

Udskiftning af vinduer: Få styr på reglerne

Når du bygger nyt hus eller renoverer det gamle - eksempelvis ved at montere nye vinduer - er der en række love, bekendtgørelser og reglementer, som du skal sikre dig, bliver overholdt. Det er nemlig dig, der som husejer har ansvaret. Når du bygger nyt hus eller renoverer det gamle - eksempelvis ved at montere nye vinduer - er der en række love, bekendtgørelser og reglementer, som du skal sikre dig, bliver overholdt. Det er nemlig dig, der som husejer har ansvaret.
Alle artikler om Renovering