Tips og gode råd til boligejere

Montering_Hero_1440x812
Få råd og vejledning Kontakt os i dag
+
Få råd og vejledning Kontakt os i dag

Udskiftning af vinduer: Få styr på reglerne

Når du bygger nyt hus eller renoverer det gamle - eksempelvis ved at montere nye vinduer - er der en række love, bekendtgørelser og reglementer, som du skal sikre dig, bliver overholdt. Det er nemlig dig, der som husejer har ansvaret.

Renovering Rådgivning

Der er nok at holde styr på, når du skal udskifte dine vinduer. Men i realiteten er der ikke noget at være bange for. Reglerne er forholdsvis enkle at forholde sig til, og dit arbejde består reelt “bare” i at vælge de rigtige samarbejdspartnere. For hvis du allierer dig med en håndværker, der har styr på sine ting indebærer det, at fagligheden er på plads. Og så kan du koncentrere dig om det, der er vigtigt; nemlig at du får valgt de materialer og produkter, som passer til lige netop dit projekt og lever op til lovgivningen.

 

 

Hav fokus på energi og sikkerhed, når du renoverer din bolig med nye vinduer

 

Det væsentligste krav, der dukker op, når der skal monteres nye vinduer, er kravet til sikkerhed. Ifølge Bygningsreglementet (BR18) skal der i almindelige enfamiliehuse i udgangspunktet være en redningsåbning i alle beboelsesrum og i køkkenet, og den åbning vil oftest være en dør eller et vindue. Der er en lang række konkrete krav til vinduerne og deres åbnefunktion - blandt andet at de kan betjenes og fastholdes i en åben stilling, så der er fri passage både inde- og udefra, og at de let kan åbnes indefra uden brug af nøgle eller særligt værktøj.

 

Mens sikkerhedskravene nok giver sig selv, er der imidlertid også nogle andre hensyn, du skal tage, når du vælger dine nye vinduer. Bygningsreglementet stiller nemlig også en række energi- og isoleringskrav. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, som står bag reglementet, kalder kravene “rentable energibesparelser,” og de har til formål at sikre, at renoveringsprojekter er energirigtige og byggeteknisk korrekte.

 

Der er forskel på, hvilke krav der gælder, afhængig af om du bygger om, bygger til eller bygger nyt. Her er det vigtigt, at du sørger for at få den korrekte rådgivning. Den kan du få hos din tømrermester, hos en energirådgiver eller en arkitekt.

 

Se guiden: 6 ting du bør vide, inden du køber vinduer

 

 

Hold øje med lokalplanen - den kan påvirke dit valg af nye vinduer

 

Uanset hvor i Danmark du bor, findes der en gældende lokalplan - altså en detaljeret plan for netop det område, som dit hus ligger i. Og det med detaljeret skal tages bogstaveligt. Det kan nemlig betyde, at du ikke kan vælge frit mellem de materialer, som markedet ellers tilbyder. Måske overvejer du plastikvinduer, men bor i et område, hvor lokalplanen tilsiger, at du skal vælge træ. Den samme udfordring, kan du løbe ind i, hvis du egentlig helst vil have en træ/alu-løsning. Uanset hvad er det ærgerligt (og dyrt) at skulle lave arbejdet om, hvis det er lavet imod gældende regler, så vær altid på forkant og sæt dig ind i lokalplanen i netop dit område. Det samme gælder naturligvis, hvis du bor i en fredet bygning.

 

 

Du har det endelige ansvar - så lav aftaler med håndværkere, du kan stole på

 

Hvis det skulle vise sig, at det arbejde, du får udført, er i strid med gældende love og regler, er det i udgangspunktet dig, der står med ansvaret. Men hvis det viser sig, at de fagfolk, du har hyret til opgaven, ikke har udført arbejdet efter reglerne, vil ansvaret lande på deres skuldre. Alt det kommer selvfølgelig an på de helt konkrete omstændigheder, og uanset hvad vil vi anbefale dig kun at lave aftaler med håndværkere og andre fagfolk, som er medlemmer af anerkendte garantiordninger. Eksempelvis vil enhver VELFAC VinduesMester altid være med i Byg Garanti-ordningen under Dansk Byggeri, og det er din garanti for, at der er styr på tingene.

KøbsGuide_CTA_1150x820

Få gode råd til dit vindueskøb. Hent vores købsguide

Mere om
Renovering

Velkommen ind: Gamle skibscontainere genanvendes til unik bolig

Stilrene vinduer fra vores vinduesserie VELFAC 200 inviterer mest muligt sollys ind i et helt særligt parcelhus i Tarm. Huset er bygget af seks gamle skibscontainere, som forbindes med hjælp fra de store vinduespartier, og takket være en række smarte løsninger er energiudgifterne et stort rundt nul. Stilrene vinduer fra vores vinduesserie VELFAC 200 inviterer mest muligt sollys ind i et helt særligt parcelhus i Tarm. Huset er bygget af seks gamle skibscontainere, som forbindes med hjælp fra de store vinduespartier, og takket være en række smarte løsninger er energiudgifterne et stort rundt nul.

Udskiftning af vinduer: Få styr på reglerne

Når du bygger nyt hus eller renoverer det gamle - eksempelvis ved at montere nye vinduer - er der en række love, bekendtgørelser og reglementer, som du skal sikre dig, bliver overholdt. Det er nemlig dig, der som husejer har ansvaret. Når du bygger nyt hus eller renoverer det gamle - eksempelvis ved at montere nye vinduer - er der en række love, bekendtgørelser og reglementer, som du skal sikre dig, bliver overholdt. Det er nemlig dig, der som husejer har ansvaret.

Ejendomsmægleren valgte VELFAC vinduer og døre til sin boligrenovering

I Nordvestsjælland, syd for Holbæk, ligger den lille stationsby Vipperød, og her bor ejendomsmægler Lasse Mathiassen med sin kæreste og søn. Familien flyttede for tre år siden til byen i et klassisk parcelhus fra 70’erne. Huset havde haft de samme ejere i 38 år og trængte til en opdatering. Blandt andet stod det hurtigt klart, at nye døre og vinduer var et must, dels for at opdatere funktionalitet og energiforbrug, dels for at husets stil passede bedre til de nye, unge beboere. I Nordvestsjælland, syd for Holbæk, ligger den lille stationsby Vipperød, og her bor ejendomsmægler Lasse Mathiassen med sin kæreste og søn. Familien flyttede for tre år siden til byen i et klassisk parcelhus fra 70’erne. Huset havde haft de samme ejere i 38 år og trængte til en opdatering. Blandt andet stod det hurtigt klart, at nye døre og vinduer var et must, dels for at opdatere funktionalitet og energiforbrug, dels for at husets stil passede bedre til de nye, unge beboere.
Alle artikler om Renovering