Derfor får dine kunder mest ud af 3-lagsruder

1. februar 2021

3-lag

Fra 1. februar 2021 skal dine kunders nye vinduer i langt de fleste tilfælde være A-mærkede. Vi anbefaler samtidig, at du bruger 3-lagsruder, da det giver dine kunder den bedste løsning samlet set. Læs her hvorfor.

Med de nye energikrav fra 1. februar 2021 er anbefalingen fra VELFAC klar: Boligejeren får samlet set den bedste løsning, når der vælges 3-lagsruder i vinduerne.

Ifølge de nye krav skal vinduerne i langt de fleste tilfælde være A-mærkede, og her er det optimalt at vælge 3-lagsruder frem 2-lagsruder. Faktisk er det kun i forbindelse med sommer- og fritidshuse samt uopvarmede rum, at man fremover kan nøjes med B-mærkede vinduer. Er vinduerne ikke A-mærkede, risikerer boligejeren blandt andet et rødt mærke (K3’er) i tilstandsrapporten.

Læs mere om de nye vindueskrav

Isoleringsevne

Vinduer med 3-lagsruder isolerer bedre end de samme vinduer med 2-lagsruder. Det betyder dels, at de bedre holder på varmen indenfor i de kolde måneder, dels at de ikke lukker så meget varme udefra ind i boligen i de varme måneder. Det er også noget, din kunde alt andet lige vil kunne se på sin varmeregning.    

Komfort

Med 3-lagsruder øger boligejeren komforten inden døre, idet vinduer med 3-lagsruder fx giver mindre kuldenedfald ved vinduerne. På den måde bliver opholdszonen inden døre større, og boligejeren kan sidde tættere på vinduerne uden at mærke kulden.

I sommerhalvåret er der derimod mindre risiko for overophedning, så boligejeren kan opholde sig tæt på vinduerne uden at blive generet af for høj varme.

Indeklima

Vinduer med 3-lagsruder gør, at man undgår store udsving i temperaturen og bidrager dermed til, at indeklimaet bliver mere behageligt året rundt.

Du kan med fordel snakke med boligejeren om også at vælge et vinduesdesign, der optimerer glasarealet og dermed lysindtaget, så vinduerne lukker mest muligt dagslys ind. Gå fx på opdagelse i vores produktdatabase og se alle designmulighederne i de forskellige serier fra VELFAC.

En anden faktor er akustik og lyd: Også her kan du med fordel snakke med boligejeren om løsninger, der bidrager til at mindske generne fra fx trafikstøj.

Læs mere om støj og hvordan du kan afhjælpe problemet

Økonomi

Vinduer med 3-lagsruder koster som udgangspunkt mere i anskaffelse end vinduer med 2-lags ruder. Men ifølge brancheforeningen VinduesIndustrien får din kunde 60-100 % af prisen på de nye vinduer igen i form af enten øget salgspris eller vurdering af boligen.

Samtidig betyder øget isoleringsevne, at vinduer med 3-lagsruder alt andet lige giver en lavere varmeregning end vinduer med 2-lagsruder.

Jo mere velisoleret huset i øvrigt er, jo større vil effekten være af 3-lagsruder, og omvendt: Hvis huset ikke er velisoleret, vil forskellen på 3- og 2-lagsruder blive mindre.

Læs også om de forskellige tilskudsordninger, som boligejeren kan søge til vinduesudskiftning

Udskiftning af hele vinduet – ikke kun ruden

VinduesIndustrien understreger også, at det med de nye krav ikke længere vil kunne betale sig at nøjes med en rudeudskiftning frem for at udskifte hele vinduet:

- For bare ti år siden kunne det i visse tilfælde betale sig at skifte ruden alene, hvis man ville forbedre sin boligs energiforbrug. Det kan det ikke i dag, hvor en rudeudskiftning vil resultere i at vinduet svarer til energimærke D – altså langt under dagens standard, fortæller Johny H. Jensen, der er direktør i VinduesIndustrien.

Læs mere om, hvorfor 3-lagsruder giver flest fordele fra starten

Emner: Indeklima, Æstetik og design, Presse, Udskiftning af vinduer, Nyheder, Komfort, Vinduer

Seneste artikler

Populære artikler